Tipar digital

Tipar digital | procesul de imprimare a imaginilor digitale direct pe o varietate de substraturi media. Nu este nevoie de o placă (matrita) de imprimare, spre deosebire de tiparul offset. Fișierele digitale, cum ar fi fișierele PDF sau fișierele de publicare desktop, pot fi trimise direct la imprimanta digitală pentru a fi tiparite direct pe hârtie, hârtie foto, pânză, tesatura, sintetice, PVC și alte substraturi.

Tipar digital cu pret competitiv pentru tiraje de pana la 300 de coli SRA3 fata verso

Se inițiază direct din computer printr-un server dedicat.

Ultimele ajustări se pot face, fără costuri suplimentare, chiar înainte de a da bunul de tipar.

Calitatea este impecabilă, datorită imprimantelor de ultimă generație

Se elimină costurile mari cu filmele, plăcile tipografice si prepress-ul

200 exemplare sau un exemplar | Aceeasi calitate

Tipar digital vs. Tipar offset

Viitorul este digital. Este clar pentru toata lumea ca tipografiile traditionale vor disparea incetul cu incetul, eu as spune ca in urmatoarii 20 de ani daca nu si mai repede. Acum totul este digital, de la realitatea augmentata, la printul digital cu nano cerneala. Revolutia este aceasi ca si in comunicatii si TV. Dar totusi tiparul digital in forma actuala, va ramane pentru un anumit segment de piata principala sursa pentru tipar.

TIPAR DIGITAL COLOR IN COALA

tipar digital color

Xerox DocuColor DC 700 Digital Press

DIMENSIUNI COALA TIPAR DIGITAL

Print digital in coala | poate incepe de la minim 2 cm x 1 cm pentru lizibilitate, si se pot printa toate dimensiunile standard de la A10 (26 x 37 mm) pana la SRA3+ (488 x 330 mm). Vezi mai jos mai multe dimesniuni…

PRET EXCELENT PENTRU TIRAJE MICI

Printul digital ofera avantajul unui pret competitiv pentru tiaraje mici si foarte mici. Pretul este bun pentru tiraje de pana la 200 exemplare fata verso coala SRA3. Pentru unul sau mai multe exemplare, tiparul digital mentine un pret bun si aceeasi calitate.

Grosimi COALA TIPAR DIGITAL

Se poate tipari pe hartie de 70 gr offset, 80 gr …. pana la 350 gr/mp, lucioasa sau mata. XEROX are setari individuale pentru diverse grosimi pentru o foarte buna calitate a tiparului. In anumite conditii se pot tipari si cartoane speciale.

TIPAR DIGITAL ALB NEGRU | TIPARIRE CARTE, TIPIZATE, FACTURIER

tipar digital si print digital

Konica-Minolta Bizhub Pro 951 Digital Press

AVANTAJE TIRAJE MICI CARTE

Deoarece tipareste la alb negru, viteza printare este foarte mare si costurile pentru consumabile foarte mici. Astfel tirajele mici de carte se preteaza foarte bine acestui gen de tipografie digitala.

TIPAR DOCUMENTE CU SERII VARIABILE

Viteza si acuratetea sistemului fac aceasta imprimanta digitala foarte versatila pentru tiparirea documentelor cu serii variabile. Calitatea tiparului este excelenta cu o lizibilitat perfecta.

FACTURIERE | CHITANTIERE

Tipar digital pe hartie AUTOCOPIATIVA pentru documete inseriate cum ar fi facturile si chitantierele in tiraje mici a devenit posibila datorita acestei imprimate digitale. Se stie ca specimenul de hartie autocopiativa roz este foarte greu de tiparit digital.

INSCRIPTIONARE | PERSONALIZARE OBIECTE

print promotionale

PRINT UV MIMAKI UJF 3042FX

Print digital UV | O tehnologie de tipar digital prin care, pe orice tip de material se poate printa imaginea dorita. Avantajul printului digital este ca dimensiunea imaginii printate poate fi foarte mica pastrand detalii foarte bune sau foarte mare in cazul print-ului outdoor. Dimensiunea minima are are totusi limitari. In acelasi timp se poate aplica lac UV mat sau lucios, sau se poate printa EMBOSS (relief), pentru lucrari business si tiraje mici. Stiind ca cerneala pentru print digital UV cat si cea pentru imprimanta cu solvent de mari dimensiuni este transparenta, se impune (print) tipar cu cerneala alba pe suprafetele colorate, pentru ca imaginea de brand sa isi pastreze culorile originale. Se pot printa obiecte de pana la 15 cm grosime. Printre obiectele promotionale cele mai folosite in branding marketing: pixuri, brichete, carti de vizita plastic si text in relief, ceasuri, carcase smartphone, laptop-uri etc. Practic, cu cerneala UV se poate printa digital pe orice suprafata, chiar si pe apa.  Exista si alte procedee pentru personalizarea obiectelor, cum ar fi serigrafia sau tampografia, dar nu exceleaza in calitatea detaliilor si se poate imprima doar o culoare la o trecere, fara posibilitatea imprimari in policromie pentru tiraje mici sau medii. O noutate sunt cartile de vizita din plastic, tiparite cu cerneala alba, lacuire UV si text in relief. Aceste carti de vizita din plastic sunt printate pe un PVC transparent sau PVC mat, dar pot fi tiparite si pe PVC alb mat sau lucios, gen card bancar.

PERSONALIZAM.

PIXURI

PERSONALIZAM.

STIK USB

PERSONALIZAM.

BRICHETE

PERSONALIZAM.

CARCASA, HUSA TELEFON

PERSONALIZAM.

COPERTA AGENDE

PERSONALIZAM.

CARCASA LAPTOP | TABLETA

PERSONALIZAM.

CEASURI

PERSONALIZAM.

PIELE SINTETICA

print mari dimensiuni

PRINT DIGITAL MIMAKI CJV 30 CU TAIERE PE CONTUR

Print digital indoor-outdoor | In productia publicitara printul de mari dimeniuni este esential in marketingul unei campanii publicitare. Dimensiunile nu sunt limitate decat de manipularea la instalare, dar si atunci se pot gasi solutii. Exista o multitudine de materiale pe care se pot printa indoor-outdoor. Deasemena se poate printa direct pe placi rigide, materialele se lamineaza impotriva deteriorarii si au aparut serii noi de materiale precum folile magnetice in rola si vopseaua lavabila cu metal in ea pentru liprea pe pereti a folilor magnetice.

PRINT

AUTOCOLANT

PRINT

FRONTLIT BANNER

PRINT

TERMOTRANSFER

PRINT

HARTIE FOTO

PRINT

HARTIE OUTDOOR BLUEBACK

PRINT

 PANZA CANVAS

PRINT

TEXTILE

PRINT

FLOOR GRAPHICS | WINDOW GRAPHICS

DIMENSIUNI HARTIE SERIA A0 – A7

DIMENSIUNI ISO HARTIE SERIA A0 si B0. un set de standarde ale dimensiunii hartiei de print digital, dintre care coala de scris A4 este binecunoscuta. Dimensiunile sunt in tabel si toate dimensiunile au acelasi raport inaltime – latime , respectiv 1.414 : 1 . A0 are un metru patrat iar B0 are inaltimea de 1 metru.

Toate dimensiunile pana la A3 pot fi tiparite digital pe imprimante digitale clasice. Celelalte, respectiv A2, A1 si A0  si mai mari decat acestea poti fi imprimante pe printere digitale de mari diemsniuni indoor sau outdoor. Toate acestea pentru tiraj mici. Oricum ar fi, A0 nu poate fi tiparit offset = tiraj mare.

Dimensiunile de print mari se folosesc cel mai adesea in productia publicitara pentru decorari publicitare, sisteme de expunere, banere sau meshuri pentru fatada cladirilor, vitrine, standuri sau orice constructie in scopuri publicitare.

DIMENSIUNE COALA A0 -A8